Een geweldige plek om op vakantie te gaan is een eiland dat hoog in Noordzee ligt. We hebben het natuurlijk over IJsland. Dit eiland dankt zijn naam aan de extreme kou en het kan hier, zeker in de winter, dan ook goed vriezen.

Naast de extreme kou heeft IJsland echter ook een hoop moois te bieden, voornamelijk wanneer het aankomt op natuur. Bij Eagle Travel zochten we in onze reistips rubriek de 3 beste spots van IJsland voor je op.

 

1. Roadtrip over de Ring Road

De beste manier om IJsland te leren kennen is via de beruchte Ring Road. Je kunt een camper of auto huren en een fantastische roadtrip door IJsland maken. Op deze wijze kun je bijna het gehele eiland in minder dan een week checken.

 

2. Watervallen

Op je route rondom het ijzige eiland wil je natuurlijk wel her en der stoppen om de omgeving een beetje te verkennen. Hou je van watervallen? Dan zit je op IJsland goed. Nergens kun je in korte tijd zoveel watervallen verkennen als op IJsland.

De mooiste waterval in onze ogen is de Skogafoss waterval. Waan je in een andere wereld als je hier achterlangs loopt. Tip van de dag: Ga vroeg zodat je niet tegelijk met tientallen andere toeristen bent. En met vroeg bedoelen we ook vroeg: 5 uur. Als je slim bent huur je daarom een plekje op één van de campings die je op nog geen 100 meter van deze waterval treft.

 

3. Reykjavik

Heb je even helemaal genoeg van al die natuur? Dan kun je in de hoofdstad Reykjavik even tot rust komen. Je vindt hier vele barretjes waar je een lekker (duur) IJslands biertje kunt drinken. Daarna kun je ontspannen in één van de vele hete baden die het eiland te bieden heeft.