Wil je graag op reis de komende winter maar heb je geen zin om lui onderuitgezakt te gaan liggen hangen? Je kunt op wintersport gaan, maar voor de echte waaghalzen is er nu ook de optie om op een kite vakantie te gaan.

Wat is een kitereis?

 

Bij een kitereis ga je samen met een groep kiters in het buitenland kiten. Vaak betreft het snowkiting en ga je een land als Noorwegen bezoeken waar je veel uitgestrekte vlaktes hebt waar je los kunt gaan met je kite.

Wat moet je meenemen op reis?

 

Dit ligt helemaal aan de aanbieder van de reis. Meestal betreft het een all inclusive reis waarbij je zelf niets mee hoeft mee te nemen. Bij andere aanbieders moet je wel je eigen kite meenemen, wat veelal resulteert in lagere kosten voor de reis.

 

Kijk altijd goed wat je bij de betreffende reisaanbieder wel én niet moet meenemen en neem bij onduidelijkheden altijd contact op. Moet je zelf je eigen kite meenemen? Kijk dan in de online powerkiteshop van Kitesurge voor alle soorten powerkites.

Hoe verloopt de reis zich?

 

Meestal trek je gezamenlijk met de bus richting de plaats van bestemming. Eenmaal aangekomen zul je eerst uitpakken en de volgende dag direct aan de bak gaan. Iedereen wordt voorzien van zijn of haar eigen powerkite waarmee de komende dagen flink gekite gaat worden.

 

Wat voor type kite je krijgt hangt af van je huidige level en je gewicht en ervaring. Ben je al een gevorderde kiter, dan kun jij met een kleiner model zeer scherpe bochten maken. Met een groter model kun je meer wind vangen.

 

Je wordt uiteraard niet zomaar in het diepe gegooid. Op locatie krijg je van een gecertificeerde instructeur les die jou alle fijne kneepjes van het kiten leert. Omdat je veel uren per dag maakt zul je binnen afzienbare tijd een goed gevoel over de kite krijgen.