Heerlijk, met het hele gezin op vakantie. Ik heb het al over groepsreizen gehad, en over safari’s in Afrika. Deze reizen kun je natuurlijk ook met het gezin doen. Maar ik kan me voorstellen dat je op vakantie ook soms heel even zonder kinderen wilt zijn, even lekker ontspannen. Waar je naar kunt kijken is een vakantie all inclusive gezin. Je betaald dan vooraf een bepaald bedrag, en kunt de hele vakantie eten en drinken op het resort.

Ontbijt, lunch, buffet

Bij de prijs inbegrepen is om te beginnen het verblijf. Dus 1 of 2 kamers, bijvoorbeeld 1 kamer voor jou en je partner en 1 kamer voor je kinderen. Zo kun je ook ’s nachts gewoon rustig ontspannen. Daarnaast krijg je vaak ontbijt, lunch en buffet erbij inbegrepen. Dit is in de vorm van een lopend buffet, dus je kunt zelf lekker kiezen wat je eet. Het is wel rond bepaalde tijden, dus je kunt niet héél laat gaan ontbijten, tenzij je extra wilt betalen natuurlijk. Qua dranken moet je ook goed opletten wat er wel en niet bij inbegrepen zit. Bij sommige vakanties heb je bijvoorbeeld geen alcoholische dranken inbegrepen, of maar tot een bepaalde tijd. Het kan dan zijn dat je bijvoorbeeld na 23.00 uur moet bijbetalen.

Animatie voor de kinderen

Als je nog jonge kinderen hebt is het goed om te zoeken naar een resort die ook animatie hebben voor de kinderen. Je kunt dan de kinderen bij het animatieteam achter laten, en dan zijn ze de hele middag of dag zoet. Zelf kun je heerlijk aan het zwembad ontspannen met een drankje, of misschien een van de nabijlegende steden of dorpen bezoeken. Misschien is er in het resort zelf ook nog iets te doen voor volwassenen. Dit zijn wel goede punten om vantevoren uit te zoeken, dan kun je maximaal ontspannen tijdens je all inclusive vakantie.