1. Begin tijdig met de voorbereidingen. Voorpret is een belangrijk onderdeel en duurt langer als je eerder begint.
  2. Indien je iets nieuw aanschaft voor zo’n reis, wen er dan aan. Schoenen moeten ingelopen zijn. Een nieuwe camera moet je leren kennen. Het is prettig als ter plaatse alles naar behoren blijkt te werken.
  3. Regel vaccinaties en dergelijke ruimschoots van te voren, minimaal een maand.
  4. Sluit tijdig een reisverzekering af, eventueel met een annuleringsverzekering erbij.
  5. Lees je in, verdiep je in je bestemming. Lees reisverslagen, reisgidsen en struin internet af. Leuk om te doen en je komt beter voorbereid aan. Dit geldt met name ook voor het wild op de plaats van bestemming. Er zijn vele prachtige foto’s en films te vinden die als voorbereiding kunnen dienen. De voorbereiding maakt de ervaring ter plaatse beter.
  6. Denk goed na over wat je mee wilt nemen. Ga er vanuit dat er niets ter plaatse verkrijgbaar is. De ruimte in je koffer is beperkt dus neem niet teveel mee.
  7. De reizen die wij aanbieden hebben een avontuurlijk karakter maar kunnen door iedereen met een normale algehele gezondheid gemaakt worden. We zullen af en toe een paar uur lopen, dat is het zwaartste onderdeel.
  8. Het kan erg warm worden. Draag altijd een hoed in de zon. Eventueel lange mouwen en broekspijpen. Drink veel, want via transpiratie zul je veel vocht verliezen. Uiteraard zullen wij ter plaatse hier ook op letten en voor voldoende water zorgen tijdens de excursies. Overigens geldt dit voornamelijk in September/Oktober, de rest van het jaar wordt het lang niet zo heet als dan.
  9. Neem ter plaatse voldoende rust. Je zult veel aan nieuwe indrukken blootgesteld worden en dat is erg leuk maar tegelijk vermoeiend, je moet dat allemaal verwerken. En álles is anders dan in Nederland, dus indrukken genoeg, misschien teveel. Soms is het een goed idee om een game drive over te slaan en even bij te tanken, dat is geen enkel probleem. Blijf fit en je blijft genieten.
  10. Kijk ook uit met alcohol. Op de meeste plaatsen is dit wel verkrijgbaar, maar ga het niet in de hitte drinken, dat kan hard aankomen.
  11. En heel belangrijk: we zijn met een groep, dus houd rekening met elkaar.